MAMO NIE UMIERAJ

Mam na imię Monika ,wiek 42 lata. Jestem mamą samotnie wychowująca córkę. Miałam poukładane życie ,pracę  do czasu, aż  los okrutnie ze mnie zadrwił ☹

W 2016 r okazało się ,że mam nowotwór kąta mostowo-móżdżkowego i niezbędna była operacja w trakcie której pojawiły się powikłania: wylew do mózgu, wodogłowie i czterokończynowe porażenie. Ponad 2 miesiące byłam w śpiączce. Byłam roślinką. Dzięki  żmudnej, systematycznej i ciężkiej pracy udało mi się po 5 miesiącach wrócić do domu. Straciłam słuch w lewym uchu, lewa ręka ,bark i noga wciąż nie wróciły do sprawności. Neurolog stwierdził, że mam ataksję( niezborność ruchów) w związku z tym nie jestem w stanie samodzielnie się poruszać. Oprócz tego mam zdiagnozowany niedowład oka, lewe oko nie domyka się, zez i oczopląs. Konieczna jest kosztowna operacja.  Najgorsze jest to że wciąż w mojej głowie jest guz -cały czas czekam za informacjami czy jest to pozostałość, czy wznowa?

Tak bardzo boję się komplikacji po kolejnej operacji , że nie uda się, że nie wybudzę się i moja ukochana córka zostanie sama.

Chciałabym żeby wszystko wróciło do normy, żebym znowu mogła samodzielnie funkcjonować, chodzić i cieszyć się życiem. Jestem strasznie zawzięta ,ćwiczę i mam wielką wolę walki. Robię to dla siebie , ale przede wszystkim dla mojej córki.

Niestety moje dochody i pomoc rodziny nie są wystarczające na pokrycie  kosztów związanych z rehabilitacją, dojazdami ,lekami i innymi potrzebami związanymi z chorobą i skutkami powikłań, oraz zbliżająca się operacją.

Proszę  ludzi Wielkiego Serca o pomoc. Liczy się każda złotówka i bardzo dziękuję.

Wierzę ,że dobro powraca.

W imieniu Moniki prosimy  o pomoc.

Wpłat można dokonywać na indywidualny numer rachunku bankowego Moniki:

mBank 17 1140 2004 0000 3002 7812 3210

NAJNOWSZE INFORMACJE OD MONIKI:

“Każdy gest, nawet najdrobniejszy zmienia czyjś świat.”

Wprowadź dowolną kwotę i adres e-mail

Honorujemy przelewy tradycyjne:
17 1140 2004 0000 3002 7812 3210
IBAN: PL17 1140 2004 0000 3002 7812 3210

Przelewy online obsługuje:

Płatności SMS obsługuje:

Usługa : Pomóż podopiecznym fundacji Equus.
Aby otrzymać kod dostępu wyślij sms o treści
PGJ.ZXXA na numer 7255
Koszt wysłania SMS : 2,46 PLN z VATPotwierdź KOD